LVAX - Autóüveg fóliázás

A logókra kattintva talál részletes leírásokat

LVAX - 3M logó
LVAX - Skyfol logó
LVAX - Global logó

LVAX - Fóliázási segédlet


Az autóüveg fóliázás egy izgalmas és kreatív téma. Az üveg fóliázása nem csak esztétikai szempontból vonzó, hanem számos más előnnyel is járhat. Engedje meg, hogy kicsit elmélyedjek a témában.

Az autóüveg fóliázásnak számos előnye van. Elsőként, lehetőséget ad arra, hogy az autó megjelenése egyedivé és személyre szabottá váljon. Különböző árnyalatok állnak rendelkezésre, így a tulajdonos bármilyen stílushoz vagy preferenciához alkalmazkodhat. Ez azonban nem csak esztétikai szempontból fontos, hiszen az üvegfólia védi a belsőt és az autóban ülőket a napsugárzás és a hő által okozott káros hatásoktól. Ez különösen előnyös a forró nyári napokon, amikor az autó belül is kellemetlenül felmelegedhet.

Az üvegfólia továbbá segít csökkenteni a belső hőmérsékletet és védi a belsőbb anyagokat és berendezéseket a károsodástól. Ezenkívül az üvegfólia a napfény elleni védelem mellett is biztosítja a magánszférát az autón belül. Ez a funkció különösen hasznos lehet, ha szeretnénk nyugodt és privát környezetet teremteni az autóban.

Az autóüveg fóliázása azonban szakképzést és tapasztalatot igényel. Fontos, hogy megbízható szakemberre bízzuk ezt a feladatot, mivel szakszerűen elvégezve az üvegfólia hosszú éveken át megőrzi hatékonyságát és esztétikus megjelenését.

Kérdések / Válaszok

- Mennyi ideig tart az autóüveg fóliázás?
Általában 2-4 óra hossza, de függ az ablakok tulajdonságaitól. Nagyban befolyásolja a billenthető szélvédők szétszedése.

- Kívülre kerül az autóüveg fólia?
Nem, a fólia a szélvédő belső felére kerül, viszont az összes többi művelet: vágás, zsugorítás, stb., egészen a
ragasztóvédő eltávolításáig minden a szélvédő külső felületén történik. Ezért kérjük Önöket mindig arra, hogy tiszta autóval érkezzenek.

- Szét kell szedni a kárpitot az autóüveg fóliázáshoz?
Nálunk nem, mi szétszedés mentes telepítést alkalmazunk.

- Minek a fólia, ha gyárilag sötétített üvegem van?
Mert a gyárilag sötétített üveg csak a látható fény tartományt szűri, viszont az infravörös tartományt nem.
Valamint a sötét köztudott, hogy a pupilla kitágulását eredményezni, így a szem még érzékenyebb az UV sugarakra,
amit a legvilágosabb fólia is 99%-ban megszűr, illetve biztonsági okokból is fontos, mert a színezett üveg ha berobban, tele lesz az autó belseje szikánkokkal, a fólia pedig egybentartja, ezáltal az üvegdarabok nem okoznak sérülést az utazóknak.

- Az első ablakokra is lehet tenni fóliát?
Igen. Az első oldalsó szélvédők esetében az üveg és a fólia együttes fényáteresztő képessége nem lehet alacsonyabb 70%-nál. Mivel rendelkezünk fényáteresztés vizsgálóval, így telepítés előtt ellenőrizni tudjuk, hogy autója szélvédője megfelel-e az előírásoknak. Amennyiben igen, így ezek az ablakok is kapnak engedélyszámot, valamint a hitelesítés bekerül a műbizonylatba is. Itt fontos megjegyezni, hogy ez a fólia 90%-os fényáteresztésű, tehát szinte észrevehetetlen a szemnek, viszont tökéletesen véd a z UV sugaraktól, a hőtől, és baleset esetén nem robban az arcunkba a 10.000.000 szilánk.

- Meg lehet várni az autót?
Sajnos nálunk nincs lehetőség megvárni az autót, viszont mivel időpontos rendszerben dolgozunk, még aznap kész lesz az autója.

- Milyen papírokat kapok az autóüveg fóliázásról?
Minden autóhoz egy sorszámozott műbizonylatot állítunk ki, amelyen szerepel a fólia és a szélvédő között elhelyezett engedélyszám.

- A rendőr nem köt belém, ha le van fóliázva az autóm?
Nem, mert a rendőr csak a helytelenül és engedélyszám nélküli fóliázást bünteti, ami a forgalmi engedély azonnali bevonásával jár.
Nálunk teljes mértékben megfelelően történik a telepítés illetve a hivatalosítás.

- Így átmegy a műszaki vizsgán az autóm?
Igen, ugyanis minden esetben a fólia és a szélvédő közé egy "Af" illetve egy "H-11" -es engedélyszám kerül, amivel együtt a műbizonylat érvényes.

- Mit tegyek, ha nincs autóüveg fólia műbizonylatom?
Mindenképp a fólia gyártójával kell felvenni a kapcsolatot, ugyanis fóliázás után a műbizonylat sorszámáról a
garanciajegyet állítunk ki, melyet visszaküldünk a gyártó cég központjába. Ez azért fontos, mert így
bekerül a cég rendszerébe az autó alvázszáma, amelyre a műbizonylat ki lett állítva, és így könnyen pótolható.
Amennyiben ez nincs meg, úgy nem hivatalos telepítő tette fel a fóliát. De ha felveszi velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk az ügyintézésben. Épp ezért nagyon fontos kiemelni, hogy ne fogadjon el olyan telepítést, ahol nem adnak műbizonylatot a fóliázásról.